مقایسه سنسور رنگ و کنتراست

مقایسه سنسور رنگ و کنتراست
Rate this post

با پیشرفت تکنولوژی و علم امروزه ابزارهای مختلفی تولید شده اند که در صنعت تولید محصولات کاربردهای فراوانی دارند. برای مثال یکی از ابزارهای کاربردی برای کارخانه ها سنسور رنگ و کنتراست است که امروزه در صنایع مختلفی از آن ها برای شناخت رنگ و تغییرات رنگی ایجاد شده بکار می روند. ما نیز در این مقاله مقایسه سنسور رنگ و کنتراست را انجام داده ایم تا شما مصرف کننده گرامی بهتر بتوانید از بین این دو یکی را انتخاب کنید.

کاربرد سنسور رنگ و کنتراست

سنسور رنگ و کنتراست دو ابزار کاربردی هستند که در صنایع مختلفی بکار می روند و کمک می کنند تا دو جسم را از لحاظ رنگ بطور دقیق تشخیص داد. هر صنعتی برای تولید نیاز دارد که اجسام را بطور دقیق از لحاظ تفاوت رنگ مقایسه کند. در برخی از صنایع مانند صنعت چاپ که اهمیت رنگ ها بسیار بالا می باشد، از کنتراست یا سنسور رنگ کمک می گیرند تا خروجی کار یک محصول یا تصویر کاملاً استاندارد باشد. این دو ابزار، دستگاه ها را بررسی می کنند تا اطمینان حاصل شود که آن ها با داده های رنگی یکسان کار می کنند و در نهایت نتایج فوق العاده ای را ایجاد می کنند.

شباهت های کنتراست و سنسور رنگ

هر دوی این ابزارها یک هدف را دنبال می کنند. آن ها سعی دارند که براساس استانداردهای تعریف شده محصولات را از لحاظ رنگ مقایسه کنند و تفاوت های محصول را نمایش دهند. با کمک این دو دستگاه می توان محصول هر صنعت را از لحاظ کیفیت بررسی کرد و به نتیجه دلخواه دست پیدا کرد. شباهت بعدی کنتراست و سنسور رنگ در نحوه کارکرد آن ها می باشد. هر دوی آن ها با کمک منبع نور کار می کنند، یعنی پس از برخورد نور با اجسام می توانند وظیفه شان را انجام دهند. شباهت بعدی در مقایسه سنسور رنگ و کنتراست، موارد مصرف آن ها می باشد. هر دوی این ابزارها در صنایع خودروسازی، الکترونیک، داروسازی، صنایع غذایی، صنایع دارویی و صنایع شیمیایی کاربرد دارند. در این صنایع کنترل رنگ و کیفیت تولیدات نهایی بسیار حائز اهمیت می باشند.

شمارش کارتن با سنسور نوری چگونه است؟

در سنسور کنتراست،تشخیص نور و دریافت آن بر عهده سنسور نوری است. سنسور نوری همان بخشی است که نور تابیده شده به اجسام را دریافت می کند و در نهایت برای پردازش شدن به بخش های دیگر کنتراست ارسال می کند.

تفاوت های سنسور رنگ و کنتراست

بعد از مقایسه سنسور رنگ و کنتراست متوجه می شویم که این دو ابزار در مواردی با یک دیگر شباهت های متعددی دارند اما باید بگوییم که تفاوت های مهمی هم دارند که در ادامه به آن ها می پردازیم.

  • روش کار: در سنسور رنگ، رنگ محصول براساس فیلترهای رنگ تعیین شده دسته بندی می شود و سپس دستگاه براساس الگوریتم ها رنگ های تصویر را پردازش می کند. اما در کنتراست، تشخیص رنگ ها براساس نور بازتابیده و نور اولیه که به محصول برخورد کرده است مشخص می شود.
  • نوع اطلاعات: سیستم کنتراست اطلاعاتی درباره نسبت بازتاب نور به محصول را پردازش می کند، اما سنسور رنگ تفاوت های رنگی در محصولات را بررسی می کند.
  • کاربردها: از کنتراست بیشتر در صنایع غذایی و دارویی استفاده می شود که میزان نور در آن ها کمتر است. اما از سنسور رنگ در صنایع خودروسازی و شیمیایی استفاده می شود که تفاوت های رنگی در محصولات مهم تر می باشد.
  • هزینه ها: اغلب شرکت ها برای استفاده از سنسور رنگ باید مبلغ بیشتری نسبت به استفاده از کنتراست بپردازند. چون در سنسور رنگ از فیلترهای رنگی بیشتری استفاده شده است.
  • دامنه کاری: برای کار با کنتراست شرایط کاری خاصی نیاز نیست و این ابزار در هر شرایط نوری فعالیت دارد. در حالی که سنسور رنگ در محیط های نوری می تواند فعالیت داشته باشد که نور آن ها کنترل شده باشد.
سنسور فشار چیست و نحوه انتخاب آن

تفاوت های سنسور رنگ و کنتراست

کاربردهای سنسور رنگ

از سنسورهای نوری در صنایعی مانند چاپ، بینایی ماشین آلات و تصویر برداری های پزشکی استفاده می شود. حسگرهای سنسور رنگ می توانند بطور دقیق تفاوت های رنگی را تشخیص دهند. برای مثال در ماشین الات می توانند در بخش دسته بندی میوه ها براساس رنگ بکار روند و یا در صنعت چاپ برای تشخیص دقیق رنگ پس از چاپ کردن.

کاربردهای کنتراست

از سنسور کنتراست در صنایع خودروسازی برای تشخیص عابران پیاده، در دوربین های امنیتی برای تشخیص افراد و یا در  صنایع ساخت محصولات برای تشخیص نقص های ایجاد شده استفاده کرد. کنتراست با کمک سنسورهای نوری که دارد می تواند بازتاب نور در اجسام را بسیار دقیق تشخیص دهد. عملکرد سنسور نور کنتراست به این شکل است که، زمانی که نور به جسم برمی خورد، سپس بازتاب می شود و سنسور، نور بازتاب شده را دریافت می کند. سپس این نور دریافت شده توسط سنسور نور، در کنتراست تجزیه و تحلیل می شود و در صورت بروز هرگونه خطا یا نقص آن را گزارش می کند. سنسورهای نوری می توانند بسیار دقیق عمل کنند.

کاربردهای سنسور رنگ

سنسور رنگ بهتر است یا کنتراست؟

هر دوی این ابزارها بسیار کاربردی و مفید هستند. تنها لازم است که شما انتخاب را براساس شرایط و نیازهای خودتان انجام دهید. هر کدام از این دو ابزار کاربردهای مختلفی دارند و در یک صنعت کاربرد بیشتری دارند. به علاوه این که بودجه مورد نیاز برای خرید آن ها متفاوت است. پس شما باید زمان مقایسه سنسور رنگ و کنتراست برای خرید، به بودجه تان نیز توجه کنید. برای مثال بررسی کنید که نیاز دارید دستگاه تفاوت رنگ ها را بهتر به شما نشان دهد یا این که نیاز دارید وجود نقص را به شما گزارش دهد. برای تشخیص رنگ های زیاد سنسور رنگ مناسب می باشد و برای تشخیص نقص یا عدم وجود آن کنتراست بیشتر مناسب شما می باشد.

حسگر CMOS چیست و چه کاربردی دارد؟

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *